ÉPÍTÉSZ TOVÁBBKÉPZŐ

Bejelentkezés

PEDÁL PORTA: Dunaparti fejlesztések

Városi túrák - két keréken: Fejlesztések a Duna budapesti szakaszán

előadó:
Beleznay Éva
jelleg / bírálati kód:
szabadon választható / 2010/12/110-pp3
szakterület:
urbanisztika
program típus:
biciklitúra
pontszám:
1.0 pont
időtartam:
4 óra
várható részvételi díj:
2,900 Ft
Dunaparti fejlesztések

Széchenyi István a Dunát Budapest főutcájának nevezte.  

A belvárosi szakaszt a Korzó jellemzi, a Budapest Szíve Program megújuló közterületeivel. Az elmúlt három évtized fő fejlesztései a belvároshoz északon és délen kapcsolódó, Duna-menti, korábbi iparterületek átalakulásához köthetők. A külső partszakaszok a rekreáció helyszínei, ahol kiemelt feladat a meglévő természeti környezetük, sportolási és rekreációs területeik megőrzése.

A túra során bejárjuk a fejlesztéseket, beszélünk azon megvalósulását elősegítő és akadályozó tényezőiről, sikerességükről. Kitérünk a fejlesztéseken túl általános kérdésekre is, a Duna szerepére a főváros életében.

Útvonal: Március 15. tér/Piarista tömb – CET-Közraktárak – Millennium City/Művészetek Palotája – Kopaszi-gát – Infopark/Egyetemváros – Rudas fürdő – Budai Vár/Ybl-bazár – Hajógyári-sziget – Graphisoft Park/óbudai Gázgyár – Vizafogó – Angyalföld városközpont – Kossuth tér – Széchenyi (volt Roosevelt) tér

Találkozó: FUGA Budapesti Építészeti Központ, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5. Az épület felállványozása miatt gyülekező a szomszédes Pilvax utcában 14:45-kor, indulás 15:00-kor.

A túra kb. 30 km hosszú, 4 óra időtartamban, 4-5 megállóhely beiktatásával.

Meghirdetett időpontok és helyszínek